საწებელი ხარდალით (ხრენით) მოხარშული ხორცისათვის

sous-smetxrenმოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
1 სუფრის კოვზი პურის ფქვილი, 2 სუფრის კოვზი ერბო, 2 სუფრის კოვზი ძმარი, 2 სუფრის კოვზი დაფხეკილი ხარდალი, 1/2 ჩაის კოვზი არაჟანი.
მომზადების წესი:
1 სუფრის კოვზი პურის ფქვილი ზერელედ მოშუშეთ იმავე რაოდენობის ერბოში, გახსენით 1 ჩაის ჭიქა ბულიონში, მიუმატეთ არაჟანი და ნელ ცეცხლზე ადუღეთ 10-15 წუთი.
ცალკე პატარა ქვაბში ჩაყარეთ 2 სუფრის კოვზი დაფხეკილი ხარდალი დაასხით ზედ 1 სუფრის კოვზი ძმარი და იმავე რაოდენობის წყალი ან ბულიონი, მიუმატეთ დაფნის ფოთოლი, 5-8 მარცვალი შავი პილპილი და დადგით ცეცხლზე, რათა სითხე აორთქლდეს.
მოხარშული ხარდალი ჩაუმატეთ წინასწარ გამზადებულ საწებელში, წამოადუღეთ, მერე გადმოდგით ცეცხლიდან, აურიეთ შიგ მარილი და კარაქი.

ყურადღება! მოიწონეთ ჩვენი გვერდი და მიიღეთ სიახლეები პირველმა