თეთრმუცელა გვრიტჩიტა

[huge_it_slider id=”36″]

თეთრმუცელა გვრიტჩიტა – Pterocles alchata – Белобрюхий рябок


თეთრმუცელა გვრიტჩიტა მოიპოვება ს. – დ. ევროპაში, აზიის დიდ ნაწილსა და ჩრდილო აფრიკაში.

საქართველოში თეთრმუცელა გვრიტჩიტა არაა აღნიშნული მაგრამ შესაძლებელია მისი აქ შემოფრენა სომხეთის სსრ – დან, სადაც იგი მცირე რაოდენობით გვხდება.

თეთრმუცელა გვრიტჩიტა ბინადრობს ველებსა და ნახევრად უდაბნო ადგილებში. ბუდეს იკეთებს მიწაზე. დებს 2 – 4 კვერცხს. კრუხობა გრძელდება 28 დღემდე, აღზრდაში მონაწილეობს ორივე მშობელი.

თეთრმუცელა გვრიტჩიტა იკვებება მცენარეთა მარცვლებით, კენკრით.

თეთრმუცელა გვრიტჩიტასი ცნობილია ორი ქვესახე, რომელთაგან საქართველოში შესაძლებელია აღმოჩენილ იქნას აღმოსავლური თეთრმუცელა გვრიტჩიტა – Pterocles alchata caudatus

ყურადღება! მოიწონეთ ჩვენი გვერდი და მიიღეთ სიახლეები პირველმა