გოჭა

[huge_it_slider id=”33″]

გოჭა – Gallinago media – Дупель


გოჭა გავრცელებულია ევროპაში, აზიასა და აფრიკაში.

საქართველოში გოჭა გვხდება მიმოფრენის დროს. ი. ჩხიკვიშვილის (1951) გადმოცემით შესაძლებელია ეს ფრინველი ბუდობდეს აღმოსავლეთ საქართველოს რიგ ადგილებში. ვერტიკალურად ვრცელდება 2200 მ – მდე.

აქვს 35 სმ სიგრძის სხეული, 200 გრამამდე წონა, მურა ფერის ბულბული მუქი ხაზებით.

ბინადრობს ჭაობიან ადგილებში. ბუდეს იკეთებს მიწაზე. მაისში დებს 4 კვერცხს. კრუხობის ხანგრძლივობა აღწევს 25 დღემდე. საკვებს შეადგენენ ჭაობებში მცხოვრები მწერები, განსაკუთრებით კი მათი მატლები, ჭიები, ლოკოკინები, გვერდულენი.

მავნე მწერების განადგურებით გოჭას სარგებლობა მოაქვს სახალხო მეურნეობისათვის

ეს ფრინველი სპორტული ნადირობის ობიექტია.

ყურადღება! მოიწონეთ ჩვენი გვერდი და მიიღეთ სიახლეები პირველმა